Pomost vs Windows 7= error

Jak działa lub dlaczego działa inaczej. Gdzie to sprawdzić i dlaczego to takie proste.

Pomost vs Windows 7= error

Postautor: Ojciec76 » 01 cze 2011 8:10

witam, nie mogę odpalić pomostu pod windows 7. pojawia się komunikat:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ojciec76
Omnibus
Omnibus

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: Ojciec76 » 01 cze 2011 15:45

Musisz się zalogować żeby zobaczyć link!
Ojciec76
Omnibus
Omnibus

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: TheSaint » 02 cze 2011 10:58

wygląda jakby nie było w ogóle albo sypnął się progress. Ja na win 7 nigdy nie miałem problemu z pomostem. Faktem jest że wyłączałem kontrolę konta użytkownika.
TheSaint
GURU
GURU

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: pluti » 02 cze 2011 12:26

u mnie też nie było problemu na win 7 - może kwestia uprawnień do katalogów POMOST, TEMP, PROGRESS
a czy 7 to 64bit - może szuka pliku w program files a nie w program files (x86)
sprawdź w pomost.ini czy masz taki wpis:
Kod: Zaznacz cały
PROMSGS="C:\Program Files (x86)\Progress\Prolang\pol\promsgs.pol"

jeśli wpis jest to sprawdź czy plik fizycznie istnieje, może się polski język nie zainstalował z progressem
pluti
AS
AS

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: Ojciec76 » 02 cze 2011 12:31

pomost krzyczał mi o ten plik PROMSGS, jak go otworzyłem to jest tu cała litania jakby błędów, ostrzeżeń
jak wkleję ściężkę w MÓJ KOMPUTER to widzi ten plik, bo go otwiera


jeżli wkleję ścieżkę C:\Program Files (x86)\Progress\bin\prowin32.exe to otwiera mi się Prpcedure Editor i okienko Progress z komunikatem: ***Nieprawidłowa wartość 384 jednostki znakowej, zmieniono ją na 320. (4132)


mam też problem z innym komputerem (XP), na któym pomost co jakiś czas się wiesza i komp traci połączenie sieciowe z dyskiem H- po czym też się wiesza-ratunek na może 30 minut- restart
Ojciec76
Omnibus
Omnibus

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: TheSaint » 02 cze 2011 13:57

Ojciec76 pisze:i komp traci połączenie sieciowe
zacznij od znalezienia dlaczego traci połaczenie sieciowe - na 99% coś z okablowaniem
TheSaint
GURU
GURU

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: Ojciec76 » 02 cze 2011 14:25

windows 7 rozwiązany: w dwóch plikach pomost. ini zmieniłem ścieżkę taką jaką podał Pluti
a ten drugi komputer ma takie napady okresowe- co jakiś czas tak się u niego dzieje z tym rozłączaniem
ale sprawdżę połączenie, bo może dziewucha za mocno nogami wierzga i kablami rusza
Ojciec76
Omnibus
Omnibus

Re: Pomost vs Windows 7= error

Postautor: pluti » 02 cze 2011 15:32

cieszę się że mogłem pomóc :-DDD
pluti
AS
AS


Wróć do Jak to zrobić ?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość