Grzechu pisze:Łukasz, zmienia...
Osoby zajmujące się sprawami ZUS osób zarejestrowanych niekoniecznie muszą mieć dostęp do danych o pracownikach.
Ale przecież można te repliki usunąć i pobrać jeszcze raz z podziałem na zakres kartoteki.
Grzechu pisze:Łukasz, zmienia...
Osoby zajmujące się sprawami ZUS osób zarejestrowanych niekoniecznie muszą mieć dostęp do danych o pracownikach.
akoc pisze:slivkam pisze:Parametr Zakres danych pobieranych podczas aktualizacji kartotek ubezpieczonych "pełen zakres"?
Tak, to było to, a ponieważ kartotek nie da się usuwać, to mamy do wyboru odtworzyć bazę sprzed tego błędu (wtedy się upewnimy, czy "pełen zakres" był zawsze, czy ktoś przestawił) lub utworzyć nową (nowego płatnika = nowy kontekst z zakresem "świadczeniobiorcy")...
slivkam pisze:Coś mi świta, że to ustawiało się przed pierwszym "zasileniem" bazy danymi z ZUS bo teraz ten parametr jest niemodyfikowalny (w każdym razie u mnie)
Grzechu pisze:Może więc warto byłoby skontaktować się z ZUS i wybadać, czy taka lub podobna procedura da się zastosować?
akoc pisze:Teraz mamy taką historię: pani pobiera komplety rozliczeniowe za 2011 rok (wcześniej była prośba do ZUS o udostępnienie tych danych), przychodzą komplety z identyfikatorem 69, pani tworzy dokumenty (Narzędzia -> etc. "jak zawsze") i utworzone dokumenty mają identyfikator 70, a powinien się zatrzymać na 69. Mamy poprawić ręcznie - miał ktoś coś takiego?
akoc pisze:Teraz mamy taką historię: pani pobiera komplety rozliczeniowe za 2011 rok (wcześniej była prośba do ZUS o udostępnienie tych danych), przychodzą komplety z identyfikatorem 69, pani tworzy dokumenty (Narzędzia -> etc. "jak zawsze") i utworzone dokumenty mają identyfikator 70, a powinien się zatrzymać na 69. Mamy poprawić ręcznie - miał ktoś coś takiego?
kdamian pisze:Zakres dokumentów rozliczeniowych w ustawieniach programu "51-69"?
michal pisze:też tak mam poprawiam ręcznie w ustawieniach 51-69
Użytkownicy przeglądający to forum: marcinromster i 0 gości