Płatnik 10

Problemy, porady, ciekawostki, polecane

Re: Płatnik 10

Postautor: michal » 13 wrz 2019 10:13

kabi pisze:Ok , sprawa rozwiązana, winny jest net framework w wersji 4.8
możesz napisać coś więcej? ja przy wysyłce deklaracji mam jakieś dziwne błędy dość podobne do tych które opisałeś.
michal
Konsultant
Konsultant

Re: Płatnik 10

Postautor: kabi » 13 wrz 2019 11:21

Mielismy błedy przy weryfikacji, cot zusu zalecił odinstalowanie net framework 4.8 i zainstalowanie 4.7.2. I teraz juz jest ok.
kabi
Specjalista
Specjalista

Re: Płatnik 10

Postautor: inspektor Barnaby » 25 wrz 2019 9:28

Korekty deklaracji wysłane 23.09 i 24.09 (poniedziałek i wtorek ), dzisiaj pobrane komponenty i nie ma informacji , że przesyłka przyjęta :idea:
inspektor Barnaby
Profesor
Profesor

Re: Płatnik 10

Postautor: Łukasz W » 25 wrz 2019 9:33

Płatnik czasem tak ma, mam też dokumenty które nie są do tej pory nie potwierdzone a ZUS telefonicznie mi je potwierdził. Ręcznie je potwierdzam.
Łukasz W
GURU
GURU

Re: Płatnik 10

Postautor: meritum » 03 paź 2019 8:08

Skąd wiesz, że to właśnie ta wersja 4.8? Mi takie błędy robi przy wytwarzaniu zestawów z replik. Nie jest to jakaś masowa skala lecz kilka osób zawsze się zakręci. Dotyczy to również numeru (poprawnego) deklaracji, gdzie po ręcznej "poprawce" na to samo błąd krytyczny znika.
meritum
Amator
Amator

Re: Płatnik 10

Postautor: meritum » 03 paź 2019 8:12

ok, doczytałem inną wiadomość ....................., ale system z automatu instaluje kolejne wersje net framework, trzeba chyba uderzyć w informatyka, pozdrawiam. :eek: :ups: :dajmi:
meritum
Amator
Amator

Re: Płatnik 10

Postautor: Łukasz W » 29 lis 2019 13:59

Miał ktoś taki błąd?? Listy pobrane kilkanaście razy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Łukasz W
GURU
GURU

Re: Płatnik 10

Postautor: Łukasz W » 29 lis 2019 14:45

I jeszcze coś takiego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Łukasz W
GURU
GURU

Re: Płatnik 10

Postautor: meritum » 02 gru 2019 8:47

Ewidentny błąd z serwera, miałem podobny błąd. Aktualizacja listy CRL, dzień luzu w pracy, gdyż dopiero na następny dzień wszystko zagrało. Pozdrawiam, a zresztą to tylko elektronika.......
meritum
Amator
Amator

Re: Płatnik 10

Postautor: marbak » 09 sty 2020 14:21

Chciałbym podpytać ponieważ na jednym kompie mamy problem z rejestracją potwierdzenia zestawu tzn. jest informacja, że nie prawidłowy certyfikat został złożony lub niepoprawna struktura jest. Pobrałem więc ręcznie potwierdzenie i chciałem wczytać do Płatnika z pliku oczywiście po uprzednim usunięciu z folderu "PrzesylkizZUS" ale jest komunikat:
zadzwoniłem więc do COT i po analizie powiedzieli, że w zakładce "ustawienia programu -> stan systemu" brakuje bibliotek jak na załączonym screen'ie:
Ktoś miał taki problem ?? Dodam, że innym pracownikom tez brakuje tych bibliotek i przesyłki z potwierdzeniami działają dobrze.

Dodano: Następnego dnia zastosowałem to rozwiązanie:
przy zamkniętym programie Płatnik proszę przejść do folderu programu Płatnik
(domyślna lokalizacja C:\Program Files\ Asseco Poland SA\Platnik) i na pliku
Asseco.assembly.com.reg wybrać opcję pod prawym przyciskiem myszy Uruchom jako
administrator. Następnie należy z folderu: "C:\ProgramData\Asseco Poland SA\Platnik\PrzesylkizZUS" usunąć plik o identyfikatorze przesyłki do ZUS, w której występuje problem.
Proszę ponowić próbę pobrania potwierdzenia. Ostatni kok to rejestracja potwierdzenia z pliku na oknie zestawu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020 9:39 przez marbak, łącznie zmieniany 3 razy
marbak
Konsultant
Konsultant

Re: Płatnik 10

Postautor: AKucharczyk » 09 sty 2020 14:44

U mnie jest prawie tak samo jak u ciebie z tą różnicą , że z tych twoich brakujących mam msvcr70.dll i msvcp70.dll. Pozostałych 6 z twojego screena nie mam a wszystko działa. Sprawdzałem na 4 maszynach i wszędzie jest tak samo czyli pierwsze 2 z twoich brakujących są a reszty też nie ma.
AKucharczyk
Instruktor
Instruktor

Re: Płatnik 10

Postautor: marbak » 09 sty 2020 14:49

Miałem otrzymać je mail'em z COT, ale godzina minęła i jeszcze nie dosłali, a i tak mam obawy co do rozwiązania tego problemu, że akurat po ich wgraniu zacznie działać jak na tą chwilę inni wysyłają i wszystko im działa.
marbak
Konsultant
Konsultant

Re: Płatnik 10

Postautor: meritum » 09 sty 2020 15:06

Tak jakby brakowało Wam folderu docelowego, czyli PLATNIK. Choć to prozaiczne, ale może coś usuwaliście? Myślę, że ponowny restart powinien pomóc.
meritum
Amator
Amator

Re: Płatnik 10

Postautor: AKucharczyk » 09 sty 2020 15:21

meritum pisze:Tak jakby brakowało Wam folderu docelowego, czyli PLATNIK. Choć to prozaiczne, ale może coś usuwaliście? Myślę, że ponowny restart powinien pomóc.

Nic nie usuwałem, nie tykam Płatnika bez potrzeby jeśli wszystko działa. Pisząc, że mam tak samo jak "marbak" miałem na myśli jedynie podobieństwo w brakach bibliotek. Po za tym Płatnik działał i działa.
AKucharczyk
Instruktor
Instruktor

Re: Płatnik 10

Postautor: meritum » 09 sty 2020 15:28

Nie wszystkie biblioteki są potrzebne, u mnie też Płatnik hula i świszczy!!! Pozdrawiam.
meritum
Amator
Amator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Oprogramowanie "inne"

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron